середу, 15 листопада 2017 р.

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Це день вшанування пам’яті преподобного Нестора-літописця — письменника-агіографа, основоположника давньоруської історіографії, першого історика Київської Русі, мислителя, вченого, ченця Києво-Печерського монастиря. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Традиційно, в День української писемності та мови покладають квіти до пам’ятника Несторові-літописцю, відзначають найкращих популяризаторів українського слова, заохочують видавництва, які випускають літературу українською мовою, проводять регіональні тематичні конкурси тощо. Але найбільшою подією. що об’єднує нас усіх є радіодиктант національної єдності, який пишуть українці у різних куточках світу.
Учні нашої школи уже не вперше залюбки беруть участь у написанні сімнадцятого Всеукраїнського радіодитанту. Цьогоріч Олександр Авраменко обрав тему – "Наші пісні".
Ми завжди повинні пам’ятати, що мова - найбільше і найдорожче добро, це одяг думки. А тому одягаймося модно, стильно, вишивано-різнобарвно.
З Днем української мови та писемності!

Деякі фото можна переглянути тут.

Немає коментарів: