вівторок, 23 травня 2017 р.

День національного одягу в Україні

Вишиванка в культурі України займає особливе місце. Популярність і мода на вишиванки пояснюється її красою і символічністю, а свято вишиванки передає національну єдність і дух патріотизму.
Від самого початку мається на увазі, що День вишиванки не повинен мати під собою жодної політичної спрямованості, а покликаний привернути увагу громадськості до української культури і народних традицій та популяризувати їх. У цей день українці вдягають вишиванки на роботу, навчання або просто прогулюються вулицями своїх міст.
Вперше відзначили День вишиванки в 2006 році за ініціативою студентів Чернівецького національного університету. Незабаром цю студентську ініціативу підхопили по всій країні, і тепер теплого травневого дня, присвяченого вишиванці, на вулицях українських міст красується безліч людей, одягнених саме в це вбрання.
Традиційно день національного одягу в Україні проводиться у третій четвер травня. Таким чином, День вишиванки в 2017 році припав на 18-те число останнього весняного місяця.
Учні та вчителі Мурованської ЗОШ І-ІІІ ст.. із задоволенням долучилися до свята. Школа замайоріла різнобарвними візерунками української вишивки. Діти провели цікавий патріотичний флешмоб, який організувала РУП, педагог організатор – Борух Мар`яна Едвардівна та вчитель історії Грень Мирослава Василівна.
Деякі фото можна переглянути тут

Немає коментарів: