пʼятницю, 13 жовтня 2017 р.

«Ми усі козацького роду!»

Розселив Господь людей по всьому світу і кожному народові дав землю. Богом дана земля є святою і рідною, тому її захист — це найперший обов’язок народів.
Для українців такою землею є Україна. Вона полита потом і кров’ю сотень поколінь, їхніх працелюбних і героїчних предків. 13 жовтня 2017 року у Мурованській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулось свято «Козацькі забави» приурочене 75 річчю з часу утворення Української Повстанської Армії, святій Покрові Пресвятої Богородиці та Дню захисника України, яке ми святкуємо 14 жовтня.
Основні організатори викладач Захисту Вітчизни Бакай Ігор Степанович та вчитель фізичної культури Шанковський Володимир Петрович розпочали свято з шикування команд та звичайно гімну України. Почесний гість заходу парох церкви Введення в храм Пресвятої Богородиці отець Тарас Савчинський благословив учасників.
За доброю традицією нашої школи в дні урочистих свят учні поклали квіти до меморіальної дошки Петра Орловського, випускника нашої школи, який поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.
У забавах брали участь нащадки славних козаків 9-11 класів, які показали свої знання з історії козацтва та продемонстрували фізичну міць та силу, ясний розум та спритність. Усі ці якості знадобились учасникам для проходження конкурсів «Стройова підготовка», «Перетягування канату», «Стрибки у довжину», «Хто спритніший» (бій мішками), «Чищення картоплі», «Велика ложка», «Плетіння коси», «Поїдання вареників» та «Смуга перешкод». Усі конкурси проходили цікаво та емоційно, з гучними оплесками вболівальників.
Також команди показали свої навики під час приготування козацької каші «Куліш». Діти пригощали усіх бажаючих своїми кулінарними шедеврами, які можливо готували перший раз у своєму житті.
У переривах між конкурсами звучали музичні паузи та проходив конкурс «Коса – дівоча краса», який організувала педагог-організатор Борух Мар’яна Едвардівна. Учасниці маленькі і трохи старші під час дефіле продемонстрували свої красиві, пишні коси. Журі виміряли довжину кіс і нагородили дівчинку з найдовшою косою (90 см.) Скотняну Тетяну, ученицю 7 Б класу.
Закінчилось наше свято нагородженням учасників команд. Всі діти були молодці. Пам’ятайте, ви — майбутнє України. Тож своїми знаннями, працею, здобутками повинні підносити її культуру.
Деякі фото можна переглянути тут.

Немає коментарів: