понеділок, 24 квітня 2017 р.

Тепер ми знаємо, як вберегти своє життя

У світлі останніх подій у державі, на випадок пожежі чи іншої надзвичайної ситуації у школах проводяться тренувальні навчання дітей.
Щоб навчити дітей діяти зібрано та рішуче, не розгубитися у випадку виникнення надзвичайних ситуацій, 21 квітня 2017 року у Мурованській ЗОШ І-ІІІ ступенів пройшов День цивільного захисту.
З метою запобігання паніки та забезпечення безпеки всіх присутніх в навчальному закладі під час виникнення екстремальної ситуації була проведена евакуація учнів школи на випадок пожежі.
Вранці директор школи Юзич А.Р. оголосив вчителям план проведення Дня цивільного захисту. Вчителі розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті.
Основним етапом стала евакуація учнів школи, де учні і вчителі продемонстрували обізнаність і підготовку з цивільного захисту населення на випадок надзвичайних ситуацій.
Почувши сигнал тривоги (п’ять дзвінків) персонал та учні школи були сповіщені про виникнення надзвичайної ситуації та про початок екстреної евакуації.
На кожному поверсі школи висить табличка з планом евакуації. Там схематично зображено, на який саме вихід треба йти дітям з кожного класу. Діти парами, взявши лише необхідне, у супроводі вчителя, який йде позаду класу та бере з собою класний журнал, організовано пересуваються до виходів, залишивши двері відчиненими навстіж.
Місце збору – стадіон. Учні та колектив після виходу з приміщення школи організовано зібрались на шкільному стадіоні, де вишикувались в шеренгу по класах.
Кожен вчитель доповів директору школи про наявність дітей в класі та кількість евакуйованих дітей.
У даному заході також взяли участь працівники Управління ДСНС України у Львівській області. На прикладі пожежної машини, що знаходилась на подвір’ї школи, вони демонстрували обладнання, що використовується при рятувальних роботах. Провели інструктаж з пожежної безпеки, показавши принцип дії технічних засобів. Найбільше вразило учнів гасіння штучно створеної пожежі.
Усі присутні переконалися в тому, що отримані знання знадобляться у повсякденному житті.
Деякі фото можна переглянути тут.

Немає коментарів: