вівторок, 19 жовтня 2010 р.

Під Покровом Пресвятої Богородиці















Гей, ви, козаченьки.

Вітер в чистім полі –

Научіть нащадків

Так любити волю.



Всухаймося в слово козак і почуємо посвист шаблі, шерхотіння степової тирси, грізне й переможне Слава. Життя, повне небезпек, де вся надія на шаблю, силу та прудкого коня, манило до себе відважних людей. Українське козацтво складалося з найсміливіших, найвідчайдушніших, найсильніших – слабкі тут не виживали і не йшли в козаки .



Свято маленьких козачат

15 жовтня 2010 р. в Мурованській школі відбулось свято "Посвята в козачата", в якому брали участь учні 2-а та 2-б класів. Свято провели в актовому залі школи. Сцена була прикрашена рушниками, гілочками калини та українськими віночками. Всі діти одягнені в українські строї. На свято були запрошені батьки. Маленькі козачата розказували вірші про свій рідний край, про славу козаків. Між учасниками свята проводились змагання: "Хто перший взує чоботи", "Хто швидше навприсядки дострибає в мішку", "Перетягни канат". На переможців після завдань чекали призи. В кінці свята Кошовий (Филипець Євген) вручив козачатам грамоти, про те, що на козацькому полі Мурованської школи вони були посвячені в козачата.
Фотозвіт можна переглянути тут

Підтримали справу маленьких козачат і старші учні школи. Козакам 10 та 11 класів завдання під час змагань були щораз складніші: "Наносити дров для каші", "Поїдання каші на швидкість", "Біг у чоботах", "Стрибки у мішку" та ін. Недарма кажуть:

КОЗАЦЬКОМУ РОДУ НЕМА ПЕРЕВОДУ!

1 коментар:

Unknown сказав...

мэни подобаэться